Er du klar for Black Friday?

Er du klar for Black Friday?

Fredag 24. november er det igjen klart for Black Friday, og har du bestemt deg for å bruke dagen til å fremme salget er det på tide å starte forberedelsene nå.

Vi gir deg 5 tips til hvordan du kan planlegge salget basert på nøkkeltall fra butikken din.


1. Sørg for at lageret er oppdatert slik at du ikke selger varer du ikke har.
Det er viktig at du ikke viser frem varer du ikke har på lager. Dette kan skape frustrasjon hos kundene. Sørg altså for å ha en oppdatert lagerbeholdning før Black Friday.

2. Bruk tilgjengelige rapporter for å se tilbakebetalingsgraden på produkter.
Slik kan du ta kvalifiserte valg for hvilke varer som kan selges med rabatt, og du unngår å selge med tap.

2. Bestem deg for hvilke varer du ønsker å ha på salg.
Ønsker du å sette ned prisen på utvalgte varer kan du enkelt lage filtrerte tellinger i backoffice og FrontZapp. Slik slipper du å telle hele butikken før salget.

3. Overfør varer mellom butikkene.
Bruk rapporter for å se hvilke varer som selger dårlig. Kanskje selger de bra i en annen butikk i samme kjede? Med dette som grunnlag kan varene overføres mellom butikkene. Prosessen gjøres enkelt og greit med FrontZapp eller i kassen.

4. Forbered kundene dine med sms-markedsføring.
La kundene få vite om tilbudene gjennom å sende skreddersydde sms´er med relevant innhold. Du kan velge ut hvem du ønsker å sende informasjon til basert på kjøpshistorikk i kassen og i nettbutikken.

5. Sørg for å ha nok bemanning.
Det er mange gode tilbud denne dagen, og selv om mange forventer å stå i kø for de beste tilbudene er det viktig å bemanne godt. Både i butikk og i nettbutikk.


Lykke til med salget! :)