Globale partnere for globale ambisjoner – hvordan Samsøe Samsøe bruker data som en driver for sin globale vekst

Det danske motemerket Samsøe Samsøe samarbeider med Front Systems og Adyen, for å tilby skreddersydde kundeopplevelser og sømløse kjøpsreiser, ved hjelp av Unified Commerce-konseptet.

Unified Commerce er en systemarkitektur som forener innsikten fra alle salgskanaler på samme plattform. Konseptet, som har vært på agendaen de siste årene, er kommet for å bli. Vi tror at selskaper som benytter denne tilnærmingen, vil komme seirende ut av digitaliseringen.

Adyens årlige Retailbarometer viser at virksomheter som kobler sammen sine ulike salgskanaler, er de som vokser mest.

Med den rette løsningen, kan Samsøe Samsøe samle kundeinnsikt på tvers av kanaler, og ta datadrevne beslutninger rundt ekspansjon og forretningsutvikling.

I en samtale med Samsøe Samsøe, så har vi undersøkt hvordan arbeidet med Samsøe Samsøes globale ambisjoner er drevet av datadrevet arbeid.

Butikk1

Reisen mot et internasjonalt og moderne motehus

Brødrene Samsøe åpnet en gullsmedbutikk i København i 1993. Sammen utvidet de raskt produktporteføljen til å omfatte t-skjorter og strikkegensere. Ved årtusenskiftet skrudde Samsøe opp sine ambisjoner og lanserte en langsiktig plan mot å bli et internasjonalt motehus i premiumsegmentet, med en dypt forankret profil i skandinavisk minimalistisk design.

Etter noen år hadde de ekspandert til flere europeiske markeder utenfor Danmark, og i dag har de fysiske butikker i mange land samt en e-handel som besøkes av motebevisste forbrukere over hele verden.

Samsøe Samsøes ambisjoner om å bygge en internasjonal tilstedeværelse både fysisk og digitalt, stiller store krav til merkevaren og kundeopplevelsen mellom kanalene. Vi har snakket med en av selskapets nøkkelpersoner, Tommy Nimand, finansdirektør i Samsøe Samsøe, for å høre mer om Samsøe Samsøes vei til suksess.

Globale partnere for globale ambisjoner

Før man setter seil for ambisiøse forretningsmål, så må man velge riktig mannskap for at målene skal kunne bli en realitet. Tommy Nimand valgte å vurdere hvilke partnere Samsøe Samsøe brukte i ulike kanaler, og endte opp med å måtte gå en annen vei. Derfor valgte Samsøe Samsøe to partnere med en mer internasjonal profil – Front Systems og Adyen – for å støtte selskapets globale ambisjoner.

- Front Systems er vår POS-leverandør, og de ga oss en IT-integrasjon som enkelt kunne hjelpe oss med å overføre våre data fra betalingsterminaler til andre plattformer, for eksempel for å kunne sammenligne med e-handel. De utvikler kontinuerlig produktet sitt og holder tritt med integrasjonene vi trenger, noe som letter arbeidet vårt enormt, sier Nimand.

Front Systems tilbyr et skybasert POS-system, som er bygget for å støtte virksomheter innen detaljhandel med en omnikanalstrategi over hele verden. Selskapet står spesielt sterkt i motebransjen, og vokser stadig innen sportsbransjen og ulike segmenter innen livsstil. Front Systems og Adyen har samarbeidet i flere år for å realisere retaileres ambisjoner innen digital og fysisk handel.

Etter å ha implementert Front Systems sin moderne kasseløsning og Adyens' solide plattform, endret arbeidet med betalinger, kundebehandling og datadrevet forretningsutvikling seg betydelig for Samsøe Samsøe. Skalerbarheten av å jobbe med betalinger og kundedata i én og samme plattform har også lagt til rette for Samsøe Samsøes ekspansjon når det gjelder fysiske butikker.

- Vi kan nå rulle ut seks butikker på to måneder uten tekniske problemer, mye takket være løsningen med å samle alle butikkenes POS-systemer fra Front Systems på ett sted. Front Systems jobber sømløst i forbindelse med Adyens plattform, og derfor ble kombinasjonen av disse løsningene naturlig for oss og vår vekstreise, fortsetter Nimand.

Ved hjelp av Front Systems og Adyen kan Samsøe Samsøe gjøre sin omnikanalstrategi skalerbar og enhetlig på tvers av alle sine markeder. Front Systems sin moderne Point of Sale-løsning gir butikkene et system for å administrere alle kjøpsreiser innen omnikanal, fullt integrert med Adyens plattform som samler alle kanaler på en plattform, inklusive e-handelssystem og ordrehåndtering.

Gjennom dette samspillet kan Samsøe Samsøe tilby sluttkundene moderne tjenester som "Endless Aisle," der sluttkunden kan teste et plagg og bestille en annen farge eller størrelse rett hjem, direkte gjennom butikken.

Uavhengige kunder er produktive kunder

Front Systems og Adyen jobber tett med sine kunder og sin virksomhet, men Tommy mener at løsningene gjør at Samsøe Samsøe kan jobbe mer selvstendig enn tidligere.

På kort sikt har Samsøe Samsøe som mål å skape et lojalitetsprogram som støtter overgangen til et luksusmerke, gjennom raffinerte kundeopplevelser og eksklusive interaksjoner med merkevaren, for eksempel gjennom forhåndsregistreringer for moteshow og forhåndsutgivelser på kolleksjoner.

- En kundeklubb er absolutt det neste store steget på vår reise. Front Systems og Adyen vil spille en avgjørende rolle i det prosjektet. Vi trenger data fra betalinger og ønsker å kunne knytte lojalitetsprogrammet til kundenes betalingskort. Ingen ønsker egne kort for kundeklubber. Vår form for kundeklubb vil ikke handle om rabatter og kampanjer. Vi ønsker at opplevelsen og interaksjonen med merkevaren skal bli mer og bedre for de mest engasjerte forbrukerne, forklarer Nimand.

Samsøe Samsøe er i forkant av merkevarebevegelsen mot luksussegmentet og samspillet mellom denne reisen og utviklingen av kundereisen gjennom betalinger. Samsøe Samsøes strategiske satsing på både fysiske butikker og netthandel inkluderer også et fornyet syn på butikkenes funksjon. Tommy Nimand snakker om fremtiden:

- Fysiske butikker kan ikke reduseres til kleshengere og lagre hvis de skal overleve i det lange løp. Våre butikker skal kunne være et knutepunkt for kundens forhold til merkevaren. Handler du hos Zalando, så ønsker vi at du skal kunne teste og hente plagget i en av våre egne butikker. Det hjelper oss også med å gi kundene en kundereise i samsvar med vårt merkeimage, design og følelse. Betalingsdata gjennom Front Systems og Adyen vil være sentrale for å realisere den ambisjonen på lang sikt, sier Nimand.

Er du nysgjerrig på hvordan Front Systems kan hjelpe bedriften din med å ta det neste steget på reisen din?

Kontakt oss for mer informasjon.