Tbm2 jpg

Tilbakeblikk på 2022 og utsikter for 2023

Daglig leder i Front Systems, Simen Bøhmer, om året som har vært og forventniger til året som kommer.

2022 ble et godt år for gjennomsnittsbutikken i Front Systems. Her er det selvfølgelig variasjoner, men det har generelt vært en god omsetningsøkning i første halvår og omtrent på stedet hvil i siste halvår. Noe som er er mye bedre enn detaljhandelen generelt.  

 2022 ble også året hvor Front Systems ble ferdig integrert mot vår nye eier, EG. Det positive med dette er at vi nå kan dra full nytte av EG sine sentraliserte funksjoner på lønn, økomomi, cyber-sikkerhet og teknologi, og kan drive virksomheten enda mer effektivt i tiden fremover.

Det er likevel viktig å nevne at Front Systems vil fortsette å operere som en selvstendig enhet, og at våre kunder og partnere skal oppleve oss som en virksomhet med egen identitet, med de samme kompetente og blide ansatte og med samme strategi som før.

Vår visjon er at vi skal være en intuitiv front-app for alle butikkansatte slik at de kan yte god kundeservice. Og vi skal ligge i Front på produkt og innovasjon, noe som gjenspeiles i ressursfordelingen i selskapet, der over halvparten, inklusiv ledelsen, jobber med innovasjon og er i direkte dialog med våre kunder og partnere.

 I 2022 ferdigstilte vi full omnikanal-støtte sammen med Samsøe Samsøe. Noe som innebærer at Front Systems kassen er det eneste verktøyet de butikkansatte trenger å forholde seg til. Dette inkluderer implementering av «Endless Aisle» som gjør det enkelt for butikkene å selge varianter de er utsolgt til butikkbesøkende – selv om varen eller størrelsen kun finnes på sentrallageret eller i en annen butikk innenfor samme kjede. I 2022 er det prosessert tusenvis av Endless Aisle salg gjennom Front Systems. En omsetning butikkene ellers ikke ville ha fått. I tillegg er også «kjøp på nett, hent i butikk» og «reserver på nett, kjøp i butikk» i bruk hvor butikkansatte blir varslet, plukker og sender hentemelding via Front systems appen.

2023 er året vi ønsker å gjøre full ominikanal-støtte tilgjengelig for massene. Noe vil leveres rett ut av esken, mens andre deler vil kreve noe arbeid fra nettbutikkleverandørene deres. Vi i Front Systems vil stille med åpne API'er og dedikert API support uten ekstra kostnader. 

 Front Systems har lenge levert systemer til sportsmotebransjen (Bergans, Helly Hansen, Stormberg m.fl.). Sammen med Stadion Sport utvikler vi nå full støtte for rene sportsbutikker. Verksted og servicerordre er et av områdene som ferdigstilles i disse dager. Verksted og reparasjon har blitt en viktig del av flere av våre kunders bærekraftsprofil uansett bransje. Derfor vil vi sørge for at det snart kommer muligheter
for de som ønsker å håndtere dette direkte i Front Systems. 

For 2023 har vi kun ett felles overordnet mål i Front Systems: Økt kundetilfredshet! Dette er på ingen måte et nytt fokusområde, men at vi setter dette målet alene på topp, er noe som skal hjelpe oss til å holde fokus på det aller viktigste i vår virksomhet; kundene våre.

Vi ønsker velkommen både ris og ros på veien til å løfte oss enda ett hakk i 2023!

Kontakt oss her