Hva er Unified Commerse og hvilke fordeler gir det min butikk?

Først: Hva er Unified Commerse?

Kort oppsummert kan vi det er en videreutvikling av omnikanal. I praksis innebærer det at samtlige kanaler integreres og håndteres fra en og samme plattform.

Hensikten med Unified Commerce er altså å skape en sømløs kundeopplevelse, uansett hvilken kanal kunden bruker. Til dette kreves det en systemarkitektur som har integrasjon med de systemene som binder kontaktpunktene til kunden sammen.

Only store

I praksis betyr dette at når du har teknologien på plass, så kan kunden bevege seg sømløst mellom kanalene og alle data som kunden legger igjen oppdateres i nåtid.
Med disse dataene kan du tilpasse og forbedre kundeopplevelsen i alle kontaktpunkter og resultatet blir både fornøyde kunder og bedre bunnlinje.

Hva må på plass for å få dette til:

1. Ha ett system

Ved å få på plass et verktøy som håndterer alle disse kontaktpunktene vil du spare tid og penger på integrasjoner.

Veldig mange butikker benytter flere ulike systemer og det blir vanskelig å skape og opprettholde en sømløs kommunikasjon mellom plattformene. Kanskje har dere et system som håndterer salg og et annet for e-handel? Da trenger man ofte ulik eksperthjelp avhengig av system, noe som kan bli dyrt og lite kundevennlig.

Med Unified Commerce, (helhetlig system) vil gjennomføring av kundereisen gå sømløst og ikke minst minske tiden for håndtering ettersom færre personer behøver å være involvert i implementering, vedlikehold og oppgraderinger. Det blir også ganske smidig å endre, ta bort eller legge til funksjoner uten at systemet tar skade.

Mpos happyguys

Gi kunden en unified commerce- opplevelse.

2.Fokus på gode opplevelser i alle kontaktpunkter

Den fysiske butikken er det perfekte stedet for opplevelser. Her kan man gi personlig service, la kundene se og prøve varene, tilrettelegge for at det er enkelt å returnere.

La meg nevne et eksempel fra produktansvarlig i Front System: Han var på seminar i New York og konen sendte en sms med informasjon om et par Nike joggesko hun ønsket seg. Hennes kjøpsreise startet på nett; først på Nike Store sine hjemmesider, hvor hun fant modell og størrelse på skoene, så via Google Maps hvor hun gav ektemannen detaljert info om hvordan han skulle komme seg fra hotellet til butikken. En målrettet kjøpsreise med andre ord.

Han finner skoene i butikken, og reflekterer over at det ikke finnes noen kassedisker der, noe det ikke har vært på flere år, forteller den butikkansatte.

Mens hun henter skoene setter han seg ned i en behagelig stol i lokalet, hun kommer med skoene og han bekrefter at det er riktig vare. Mens han blir sittende går hun og henter en iPad med betalingsterminal, han betaler, fremdeles sittende i stolen, hun tar med seg skoene, putter de i en pose, skriver ut kvittering, legger alt i posen og gir det til han.

For han er dette en handleopplevelse. Små ting isolert sett, men med på å gjøre hele kjøpsopplevelsen. Og god nok til at han velger å dele den med oss.

Målrettet kjøpsreise

En målrettet kjøpsreise med en handleopplevelse inkludert.

3. Benytt CRM-system for å personliggjør handleopplevelsen

Ved å bruke et lojalitetsprogram i din Unified Commerce-løsning kan du kartlegge kundereisen og få den innsikten du trenger for å personliggjøre tilbud og service til kundene.

Ved å samle verdifull informasjon fra alle kundens kontaktpunkter får du en oversikt du tidligere bare kunne drømme om.
Kunstig intelligens skaper kundeprofiler som hjelper deg å personliggjøre service mot kunden.
Da kan du f.eks skreddersy kampanjer basert på kunders preferanser og kjøpsmønster og gi tilbud og rabatter basert på forbruksmønster på tvers av kanaler. Og for å toppe det hele, gi poeng og belønne kundene dine!

Med disse punktene på plass har du det som skal til for å skape en helhetlig kunde,-og kjøpsreise.

Unified Commerce 11 inch i Pad Pro horizontal

Med et lojalitetsprogram kan du gi kunden personlige tilbud og service.

Med unified commerce er dette mulig.

Vil du vite mer om Unified Commerce og hvordan vi kan hjelpe deg?

Ta kontakt med oss her.

Les hvordan det gikk da Monsoon Accessorize byttet til Front Systems kassesystem.