Tbm2 jpg

Julehilsen fra Front Systems

Daglig leder i Front Systems, Simen Bøhmer, ønsker å sende en liten julehilsen til alle våre gode kunder, partnere og venner - samt si noe om året som har vært og forventniger til året som kommer.

Hei alle sammen.

2022 har vært et godt år for gjennomsnittsbutikken i Front Systems. Her er det selvfølgelig variasjoner, men det har generelt vært en god omsetningsøkning i første halvår og omtrent på stedet hvil i siste halvår. Noe som er er mye bedre enn detaljhandelen generelt.

2022 ble også året hvor Front Systems ble ferdig integrert mot vår nye eier, EG. Det positive med dette er at vi nå kan dra full nytte av EG sine sentraliserte funksjoner på lønn, økomomi, cyber-sikkerhet og teknologi, og kan drive virksomheten enda mer effektivt i tiden fremover.

Det er likevel viktig å nevne at Front Systems vil fortsette å operere som en selvstendig enhet, og at våre kunder og partnere skal oppleve oss som en virksomhet med egen identitet, med de samme kompetente og blide ansatte og med samme strategi som før.

Vår visjon er at vi skal fortsette å ligge i Front på produkt og innovasjon, og alltid søke etter de beste og mest moderne løsningene. Noe som gjenspeiles i ressursfordelingen i selskapet, der over halvparten jobber med innovasjon og er i direkte dialog med våre kunder og partnere. Vi er opptatt av at dette også skal gjelde for ledelsen i selskapet, slik at vi kjenner til hverdagen og hva som er viktig for våre kunder i alle ledd.

I år  har vi sammen med Samsøe Samsøe ferdigstilt full omnikanal-støtte. Noe som innebærer at Front Systems kassen er det eneste verktøyet de butikkansatte trenger å forholde seg til. Dette inkluderer implementering av såkalt Endless Aisle. Butikkene kan dermed gjennomføre salget – selv om varen eller størrelsen kun finnes på sentrallageret eller i en annen butikk innenfor samme kjede. I 2022 er det prosessert tusenvis av Endless Aisle salg gjennom Front Systems. En omsetning butikkene ellers ikke ville ha fått.

2023 er året vi ønsker å gjøre full ominikanal-støtte tilgjengelig for massene. Noe vil leveres rett ut av boksen, mens andre deler vil kreve noe arbeid fra nettbutikkleverandørene deres. Vi i Front Systems vil stille med åpne API'er og dedikert API support uten ekstra kostnader.  

Front Systems har lenge levert systemer til sportsmotebransjen (Bergans, Helly Hansen, Stormberg m.fl.). Sammen med Stadion Sport utvikler vi nå full støtte for rene sportsbutikker. Verksted og servicerordre er et av områdene som ferdigstilles i disse dager. Verksted og reparasjon har blitt en viktig del av flere av våre kunders bærekraftsprofil uansett bransje. Derfor vil vi sørge for at det snart kommer muligheter for de som ønsker å håndtere dette direkte i Front Systems.  

For 2023 har vi kun ett felles overordnet mål i Front Systems: Økt kundetilfredshet! Dette er på ingen måte et nytt fokusområde, men at vi setter dette målet alene på topp, er noe som skal hjelpe oss til å holde fokus på det aller viktigste i vår virksomhet; kundene våre. Vi bruker "Net Promoter Score" (NPS) for å måle kundetilfredsheten, og jeg ønsker å gi en stor takk til alle som svarte på disse undersøkelsene i året som gikk. Jeg kan love dere at resultatene blir tett fulgt opp på alle plan. I alle tilfeller ønsker vi velkommen både ris og ros på veien til å løfte oss enda ett hakk i 2023.

Med ønsker om en riktig fin jul og et godt nytt år!

Med Vennlig hilsen,

Simen Bøhmer, daglig leder, Front Systems