Julen - travel og lønnsom for retail

Julen er en travel og lønnsom tid for retailbransjen. Det kan også være en stressende periode på grunn av ekstra mange ansatte på jobb, samtidig som kundens forventninger øker. Mye av nøkkelen til å håndtere denne tiden på best mulig måte ligger i forberedelser.

Vi gir deg 5 tips til hvordan du kan bevare roen når det drar seg til.

Pexels jill wellington 3264665

1. Start tidlig

Ta grep nå, før det største ferierushet begynner. Sørg for at du har en strategi på plass, og at du har alt materiell du trenger for å gjøre det godt i høytiden. Det kan være verdt å se tilbake på tidligere regnskap for å få en idé om hva du kan forvente.

2. Sett på ekstra ansatte

Julen er ofte en veldig travel periode, og du kan oppleve at de ansatte i butikken vil trenge litt ekstra hjelp for å håndtere julerushet. Hvis du må ansette flere folk, gjør det noen uker før sesongen starter for å gi deg selv nok tid til å lære opp nye ansatte.

3. Forvent økt etterspørsel

Å forutsi salg kan være vanskelig, spesielt siden de siste årene har vært uvanlige på grunn av pandemien. På den ene siden må du ha nok lager for å unngå å gå tom, men på den andre siden vil du ikke risikere å bestille for mye og bli sittende fast med uønsket lager. Se på hvor mye du solgte i tilsvarende periode i sammenlignbart år, og fyll opp varer som har solgt godt gjennom året.

4. Klargjør butikken

Kunder elsker å komme i julestemning, og hvis du ikke henger med kan du tape mot andre butikker som er gode på å skape stemning. Prøv å gjøre lokalene dine så innbydende som mulig for å øke besøket og få vindusshopperne inn i butikken. Dette gjelder selvfølgelig også for nettbutikk.

5. Tilbud og kampanjer

På denne tiden av året leter kundene etter gaver, og de vil handle – du trenger bare å sørge for at de kjøper fra deg. Lokk kundene dine med tilbud som de ikke kan motstå. Enten det betyr å tilby gratis gaveinnpakning, eller 10 % rabatt kan være det lille ekstra som gir salget. Ikke glem at januarsalget er rett rundt hjørnet også.