Unified Commerce – ekte sømløs handel

Terskelen for å gå i fysisk butikk blir stadig høyere i takt med at netthandelen øker, og vi som shoppere blir mer komfortable med å handle på nett.

Front1 2

Kunden vil ha null friksjon.

Som nettshopper er kunden vant til en friksjonsfri handleopplevelse; ingen kø, tilpassede tilbud og forslag basert på kundehistorikk.
Og ikke minst tilgjengeligheten til alle verdens butikker rett for hånden, uansett hvor man er og til hvilken tid.

Kundens krav til convenience har økt, og de vil selv velge hvordan de vil ha det:

Kjøpe på nett og returnere i butikk.
Betale i butikk og få varen sendt hjem på døren.
Klikk og hent i butikk.
Bli inspirert av relevante tilbud og anbefalinger.
All erfaring viser at butikker som kan levere dette, selger mer.

Men hvordan får de det egentlig til?

Fashion retail - spesialistene som gjør den sømløse handleopplevelsen mulig.

Fashion retail -spesialistene, Cornator, TRIMIT og Front Systems har samarbeidet med turtøyprodusenten Stormberg for å tilby en sømløs handleopplevelse i deres butikker.

Haakon Skavhaug-Flender, produktsjef og partner i Front Systems er imponert over Stormberg sin offensive strategi:

- Stormberg sitt behov for å kunne levere en sømløs handleopplevelse er ikke unikt, men de har klart å realisere det, og det er den store forskjellen. Stormberg har valgt de beste leverandørene innen de ulike teknologiområdene ERP, nettbutikk og POS. En strategi også kjent som "Best-of-Breed" på fagspråket. Dette er en økende trend og motsatsen til den tradisjonelle monolitten, der én leverandør utvikler alle løsningene. Front Systems gjør det mulig for alle butikkmedarbeiderne å levere en ekte sømløs handleopplevelse, og det takket være gode integrasjoner med de fremste innen sin nisje.

IMG 7068 preview

Haakon Skavhaug-Flender, produktsjef og partner i Front Systems.

Et profesjonelt og smidig samarbeid.

Samarbeidet med Cornator har Skavhaug-Flender opplevd som meget positivt:

-Cornator har hele tiden vært en profesjonell og smidig partner som det har vært artig å jobbe sammen med. De har samme interesse for fashion retail - nisjen som oss, noe som har gjort samarbeidet lystig og inspirerende.

Jesper Madsen, CEO i Cornator Norge er også fornøyd med samarbeidet:

- Front Systems utvikler en POS-app basert på moderne teknologi med innovative løsninger, og er en svært profesjonell og fleksibel samarbeidspartner. Målet for samarbeidet har vært å utvikle en integrasjon mellom ERP og POS som er «real-time» og som leveres «ut av esken» og klar til bruk. Vi tror slutten er kommet for skreddersydde integrasjoner akkurat som skreddersydde applikasjoner er på vei ut, og SaaS på full fart inn. Madsen fortsetter:

-Samarbeidet har resultert i en integrasjon basert på en SaaS-modell, noe som kutter kostnader for butikkjedene kontra om de skulle investert i utvikling og vedlikehold av tilsvarende integrasjoner selv. Integrasjonen er modulbasert og skalerbar slik at man kan komme enkelt i gang med basis og etter hvert ta i bruk mer og mer uten at det krever omkostninger til utvikling.

-Microsoft Business Central med TRIMIT er som skapt for skandinaviske bedrifter, og med den integrasjonen som Cornator og Front Systems har laget, har man nå den perfekte løsning for retail. Løsningen er for de som ønsker å implementere IT, og ikke ønsker et utviklingsprosjekt.

JMA portraet

Jesper Madsen, CEO Cornator Norge AS

ERP som sentral.

ERP-systemet er det sentrale systemet i en retailkjede som driver med egenproduksjon.

Microsoft Business Central, som Stormberg benytter seg av, leveres av Cornator med spesialmodulen TRIMIT.
ERP fungerer som en sentral for forretningen der alle systemene kobles til.
Tradisjonelt har kassesystemene oppdatert ERP-systemet en til to ganger daglig med salg og lagerbeholdning, noe som har stukket kjepper i hjulene for realiseringen av Unified Commerce.

Cornator og Front Systems har sammen utviklet en sanntidsintegrasjon slik at ERP-systemet til enhver tid har all informasjon om hva som foregår i butikkene: salg, lagerbeholdning, oppgjør, kunder, returer og så videre.

Fra batch-oppdatert løsning til sanntidsinformasjon.

Jens Christian Iglebæk, daglig leder i Leketøy Stormberg Inter AS, er så langt fornøyd med den nye tilværelsen. Stormberg har implementert det nye systemet i fire av sine butikker, de resterende skal opp i februar 2021.
- Den store fordelen med sanntidsinformasjon er at vi får inn alle salgstransaksjonene til vårt ERP-system i samme øyeblikk som salget blir gjennomført i Front Systems kassene.
På grunn av dette kan vi dermed hente ut diverse statistikker fra ett system, og vi får oppdatert lagerbeholdning fra våre butikker, som igjen oppdateres til nettbutikken på en bedre måte enn tidligere. Vi ser frem til å komme live i samtlige av våre butikker slik at vi får tatt i bruk den nye forbedrede løsningen, sier han.

Jens Christian Avenyen

Jens Christian Iglebæk, Daglig leder Leketøy Stormberg Inter AS