Bli mer lønnsom ved hjelp av konkurrenter og samarbeidspartnere i bransjen

Bli mer lønnsom ved hjelp av konkurrenter og samarbeidspartnere i bransjen

Deling av data har blitt den nye suksessoppskriften for mange næringer innen detaljhandelen. Motebransjen kunne derimot ha fulgt enda bedre med. Her kan Front Systems hjelpe sine kunder med å få en bedre forståelse av bransjen, ved bruk av det unike analyseverktøyet Purply.

Moteverdenen har massevis av data, men svært lite blir tatt vare på og brukt til å utvikle virksomheten. Front Systems jobber aktivt for å hjelpe sine kunder med å bli mer datadrevne, slik at de kan effektivisere virksomheten, selge mer og bli mer lønnsomme. Som et ledd i dette arbeidet, så har vi inngått en avatale med analyseselskapet Purply. For butikkene er det en god avtale; det er gratis å være med, og modellen er bygget opp slik at butikkene får en del av Purplys inntekter. Samtidig er det Front Systems og Purply som ordner alt sammen. Altså vil det ikke medføre merarbeid for virksomheten.

– Butikkene kan selvsagt se sine egne tall, men det unike er at man kan sammenligne seg med hele bransjen via en indeks. Da kan man dels holde styr på hvilke merker eller produktgrupper man er god på, samtidig som man får innsikt i trender og tendenser i hele bransjen, sier Gaute Green-Stensrud i Purply.

Bogart er med

Purply tar vare på butikkenes data og harmoniserer og sender tilbake i en enkel og oversiktlig form. Samtidig sammenlignes butikkene med hverandre på en anonym måte i en indeks. Et av selskapene som bruker Purply er Bogart. De ser en stor oppside ved at de kan sammenligne seg med resten av bransjen hver uke.

– Vi håper at Purply vil gi oss fordeler fremover. Å dele data føles ikke rart, det er anonymisert så vi risikerer ingenting, sier Silje Terjesen ved Bogart.

Bogart

Leverandører er også involvert

Leverandører, agenter og distributører engasjerer seg også. I deres tilfelle er det nok å være med, og de får tilgang til egne og kollegaers data via samme indeks som butikkene. Noen merker som allerede har blitt med er Tommy Hilfiger og Gant.

Bogart fører flere av de store merkene som allerede jobber med Purply, og ser klare fordeler fremover:

– Dette er fremtiden, vi må bli flinkere til å ta vare på data for å kunne kjøpe bedre og selge mer, sier Silje Terjesen.

Hele Norden

Purply er ikke bare tilgjengelig i Norge, men også i hele Norden. Det betyr at en vanlig butikk her hjemme kan måle seg mot og få innsikt i det nordiske markedet, eller for eksempel spesifikt i Sverige, Finland og Danmark. Og for Bogart er det spennende å blant annet se etter kommende merkevarer i indeksen.

– Jeg synes det er interessant å sammenligne seg selv og få delt relevant innsikt fra resten av bransjen. Dette gjør at vi kan finne nye gullklumper, sier Silje Terjesen.

Å sammenligne deg selv med andre gir mange fordeler. Du kan selvsagt konkurrere mot andre og du kan få dypere innsikt i hvor du har potensiale og hvor du kanskje trenger å gjøre kampanjer, men det er også stor verdi i å kunne se at du faktisk gjør de riktige tingene.

– Vi får tilgang til data som vi ellers ikke ville fått tilgang til. Det gjør at vi forbedrer oss hver dag, uansett om vi gjør rett eller galt i dag. Vi er en bedrift som hele tiden streber etter å gjøre det bedre, sier Silje Terjesen i Bogart.

Store ambisjoner med Purply

I utvidelsen med kommende EU-krav på bærekraftsområdet kreves datadeling. Purply og Front Systems gjør det allerede mulig å bruke data på en ny måte.

– Vi har store ambisjoner med Purply. Vårt håp er å koble ikke bare moteindustrien, men også sport, skjønnhet og gjør-det-selv-bransjen i nær fremtid. Men da må vi få butikkene om bord. Deling av data er en del av fremtidens suksessoppskrift, avslutter Gaute Green-Stensrud hos Purply.

Kontakt oss her