Framsport deler sin suksessoppskrift

Framsport deler sin suksessoppskrift

Da osteopaten Sondre Olstad fant ut at han ville satse alt på Hoka-sko kunne han ingenting om salg eller det å drive butikk. Etter litt prøving og feiling har han funnet en suksessoppskrift som funker som fjell. 

Satset alt

Da Olstad bestemte seg for å satse på Hoka-sko kunne han fint lite om salg og markedsføring, og skoene han kjøpte inn solgte på ingen måte seg selv. Men - etter å ha satt opp sin første facebook-kampanje så han at dette var noe markedet ønsket. Etter å ha lansert framsport.no i februar 2018 har det gått én vei, og i dag er de 17 ansatte, omsetter for snart 60 millioner kroner, og er en av Europas største enkeltstående butikker som selger Hoka.

1686908369651
Foto: Framsport.no

Olstad har sett tilbake og prøvd å se hva som har vært suksesskriteriene for den imponerende veksten de har hatt. Og han kan avsløre at hemmeligheten ligger i gode forberedelser.

Testing og forberedelser

Før Framsport mottar skoene får de tilsendt et testpar som de tester skikkelig. Det er viktig å kjenne produktene sine godt, og her ligger kanskje noe av nøkkelen til den suksessen de opplever. Som forbruker kan man stole på at skoene er behørig testet for det underlagte de skal brukes på, og det skaper stor tillit at Framsport har så god kunnskap om produktene sine. 

Før skoene blir levert til Framsport sitt lager har de faste rutiner som gjør arbeidet mer strukturert og forutsigbart:
- De legger all varedata inn i Front Systems
- De skriver en test basert på inntrykket de har av de respektive skoene
- De tar relevante produktbilder av skoene sånn at kundene kan se hvordan de faktisk kan bruke skoene
- De spiller inn produktfilmer som skal brukes i artikler og annonser
- De skriver en produkttest i nettbutikken, Shopify, og legger inn all relevant metadata, slik at de blir synlige både på og utenfor egen nettside
- De produserer poster til sosiale medier og optimaliserer bilder, lager klipp til reels og story
- De finner sitt budskap og skriver annonsetekster til de kanalene de annonserer på 
- De lager et nyhetsbrev som er skrevet på målgruppens premisser

LARGE-HOKA_F23_W_GAV5_ABSO_DTL_LAX05331_1024x1024.jpg

Foto: Framsport.no

Når alt dette er gjort er neste steg på veien leveransen fra Hoka Norge, og når skoene ankommer Framsport sitt lager har de følgende rutiner for å gjøre jobben så effektiv som mulig:
- Framsport har bemannet opp slik at det er nok folk på jobb for å ta imot skoene når de kommer
- Alle skoene scannes gjennom Front Systems App. I løpet av én time scanner de 1000 par sko som da ligger lagerført og tilgjengelig i nettbutikken
- Skoene settes i lagerhyller, klare til plukk
- De er nøye på å kryssjekke varer levert opp mot fraktseddel, for å sikre at alt er levert
- Produktene gjøres tilgjengelig i nettbutikken
- Så "trykker de på knappen"; Sender ut nyhetsbrev, poster organisk i sosiale medier, og starter de digitale annonsene på tvers av flere kanaler

I følge Sondre Olstad har denne prosessen ikke vært like strømlinjeformet og effektiv hele tiden, og Framsport har jobbet kontinuerlig for å få det til. Men over tid har de klart å finne et system som fungerer for dem, og som kanskje kan være til inspirasjon for andre som trenger tips til hvordan å effektivisere nettbutikken sin.