Front Systems satser tungt på innovasjon

Front Systems satser tungt på teknologisk innovasjon. Selskapet har fått innvilget skatteFUNN på 40 millioner kroner som skal øremerkes teknologiutvikling de neste tre årene.

Omnikanal mPOS Front Systems

Front Systems er drevet av sterk gründermentalitet. Fra venstre: Karl Einar Kaalstad, Marius Lindholt og Haakon Skavhaug-Flender.

Visker ut skillene mellom fysisk og digital handel

- Utvikling av teknologiske løsninger som visker ut skillene mellom fysisk og digital handel er et område vi satser stort på, sier Marius Lindholt, daglig leder i Front Systems AS.

- Vi har fått innvilget to skatteFUNN-søknader med en total prosjektramme på 40 millioner kroner som skal øremerkes utvikling av innovative løsninger, sier han og fortsetter:

- Det å drive retail i dag krever rask og smidig adopsjon av nye innovative teknologier som visker ut skillet mellom fysisk og digital handel. Vi har allerede utviklet en omfattende omnikanal-plattform der retailere svært enkelt kan koble essensielle best of breed-applikasjoner rett inn i systemet.

- Det vi nå ser frem til er å utvikle kunstig intelligens som kan bistå retailere med en “førerløs butikk”. En butikk hvor kundene stort sett er selvhjulpne, samtidig som de ansatte får hjelp gjennom automatiserte prosesser som tidligere måtte håndteres manuelt.

Bygget på moderne teknologi

- Front Systems er bygget på moderne teknologi og kan operere langt mer smidig enn tradisjonelle POS-leverandører med utdaterte teknologiske løsninger, sier Lindholt.

- Vårt mål er å drive disruptiv innovasjon i en bransje som tradisjonelt har vært preget av IT-systemer som det har vært vanskelig å komme seg ut av, og hvor leverandørene har profitert på høye hardware-marginer. Vi kan koble oss på kundenes eksisterende IT-systemer slik at retaileren får tilgang til en omnikanal-plattform, uten å måtte snu opp ned på hele organisasjonen, sier han.

- Ved å forvandle butikkene til digitale varehus gjør vi det mulig for kjedene å vinne over rene nettbutikker. Butikkene vil blant annet kunne tilby kundene lynraske leveranser, retur i butikk og klikk og hent. Dette er rett og slett ikke mulig dersom varelageret til nettbutikken ligger milevis unna kundens posisjon.

Front Systems mPOS

Front Systems mPOS er bygget på moderne teknologi.

Fremtidens retail er digital

- Vi står ovenfor en tid hvor retailere blir nødt til å eksperimentere med sine leverandører og kunder, og målet er å treffe dem i alle kanaler. Ingen vet hva fremtiden bringer, men at den er IT- og datadrevet er det ingen tvil om, sier Lindholt.

Har alltid ligget i Front

- Gjennom årene har selskapet alltid ligget i front, og som første kassesystemleverandør i Norge lanserte vi et webbasert kassesystem allerede i 2007.

- Selskapet har naturlig nok gått gjennom mange ulike faser, spesielt de siste fem årene. Det å bevare "gründer-genet", og gi eierskap til de ansatte er helt essensielt. Gründermentaliteten er med oss i alt vi gjør, og vi er aldri redd for å prøve nye ting eller gjøre ting annerledes.

- Hos oss har vi flat struktur, høy takhøyde og stort eierskap blant ansatte, noe som er vesentlig for å lykkes med innovasjon, og implementeringen av den, avslutter Lindholt.

Vil du lese flere saker som denne? Meld deg på vårt nyhetsbrev her.