Hva er egentlig RFID?

Hva er egentlig RFID?

Stadig større konkurranse, på tvers av kanaler og landegrenser, krever at du har bedre oversikt. Med RFID-teknologi har du alltid kunnskap om hva du har på lager til enhver tid, både i den fysiske butikken og i nettbutikken din.


RFID varetelling

Med RFID-teknologi kan du telle varene i en fei.

RFID, hva er det?

Du har kanskje hørt om RFID, og kanskje bruker du det i butikken din allerede. Spør vi Wikipedia, får vi vite at Radiofrekvensidentifikasjon, RFID, er en metode for å lagre og hente data ved hjelp av små data kalt RFID-brikker. RFID-brikker inneholder antenner som gjør dem i stand til å motta og svare på radiofrekvenssignaler fra en RFID-sender.

Kjente bruksområder for RFID er sporing, logistikk, klær, pass, billettering, elektronisk betaling, kontainer-terminaler, varesikring/tyverialarm, evakueringssystemer, adgangskontroll-systemer og dyreidentifisering.

Et marked i stadig endring.

For å holde følge med forbrukernes stadig endrede handlemønster gjelder det å være synlig i flere kanaler. For de aller fleste holder det ikke lenger kun med tradisjonell butikk, nettbutikk og markedsplass må bli en naturlig del av butikken din slik at kundene finner deg uansett. Nå gjelder det å holde tunga rett i munnen -fallgruvene er mange og risikoen for å gjøre feil er stor om du kun teller varene manuelt. Nøkkelen til å selge i flere kanaler ligger i et nøyaktig lager, for har du et nøyaktig lager så slipper du å skuffe kunden.

Varetelling med RFID.

Med RFID kan du ta varetelling opptil 10 ganger raskere enn med strekkoder. RFID-scanneren fanger opp radiosignalene på varene dine, og du teller lagerbeholdningen på 1-2-3. Nå kan du stole på at lagerbeholdningen stemmer, og du selger ikke varer som du ikke har. Enkelt og greit.

Se bare hvor kjapt det går når Jan Svean teller varene sine.