Julehandelen - tips til hvordan du som retailer kan bevare roen når stresset øker

Julehandelen - tips til hvordan du som retailer kan bevare roen når stresset øker

Julen er en travel og lønnsom tid for retailbransjen. Det kan også være en stressende periode på grunn av ekstra mange ansatte på jobb, samtidig som kundens forventninger øker.
Vi gir deg 4 tips til hvordan du kan bevare roen når stresset øker.


Pexels jill wellington

1. Start tidlig

Ta grep nå, før det største ferierushet begynner. Sørg for at du har en strategi på plass, og at du har alt materiell du trenger for å gjøre det godt i høytiden. Det kan være verdt å se tilbake på rapporter fra tidligere år for å få en idé om hva du kan forvente.

2. Effektiviser salgene

Julen er ofte en veldig travel periode, og du kan oppleve at de ansatte i butikken vil trenge litt ekstra hjelp for å håndtere julerushet. Har du plass kan du vurdere en egen pakkedisk sånn at køen i kassen ikke blir veldig lang.
Har du mulighet til å motta betaling utenfor selve kassedisken vil dette også kunne effektivisere salgene og motvirke kø i butikken.

Les hvordan Zicco og Bergans bruker mobilt kassesystem i butikkene sine.

3. Klargjør butikken og nettbutikken

Kunder elsker å komme i julestemning, og hvis du ikke henger med kan du tape mot andre butikker som er bedre på å skape stemning. Prøv å gjøre lokalene dine så innbydende som mulig for å øke besøket, og for å få vindusshopperne inn i butikken. Virke forventer at handelen i desember i år i større grad gjøres fysisk sammenlignet med under omikronpandemien i desember 2021.

Men - dette betyr ikke at kundene slutter å netthandle, og det er viktig at nettbutikken også er klar for rushet. Sørg for at varelageret er oppdatert, at kundene finner det de leter etter, at det er enkelt å sjekke ut og betale, og kanskje du skal vurdere utvidet retur. Dette kan vippe kunden over til å kjøpe fra deg.

4. Tilbud og kampanjer

På denne tiden av året leter kundene etter gaver, og de vil handle – du trenger bare å sørge for at de kjøper fra deg. Lokk kundene dine med tilbud som de ikke kan motstå. Gratis gaveinnpakning eller en eksklusiv rabatt kan være det lille ekstra som gir salget. Send sms til kundene med eksklusive tilbud og rabatter, dette setter de pris på.
Glem heller ikke at januarsalget er rett rundt hjørnet.