Kassesystem på jordomseiling

Kassesystem på jordomseiling

Som offisiell klesleverandør til Ocean Race har Helly Hansen utrustet eliteseilere, personale og fans med teknisk bekledning og fritidsbekledning siden 2019. 

Helly Hansen har utsalg i alle havnene Ocean Race skal innom, og med seg på denne spektakulære turen har Helly Hansen med seg Front Systems kassasystem for iPad.

En kasse i hver havn

Over en periode på seks måneder vil båtene i Ocean Race besøke ni ikoniske byer, med start i Alicante, Spania og målgang i Genoa, Italia. Båtene vil seile totalt 31.300 nautiske mil i røffe forhold, med temperaturer fra -15 til +40 grader ombord.

I hver havn er det bygget opp race-landsbyer hvor publikum og deltakere kan hygge seg med mat, drikke og handleopplevelser.

- Vi selger klær og utstyr i hver havn. Foreløpig har vi vært i Alicante og der solgte vi etter forventningene, sier Marius Piene, Business Operations Manager hos Helly Hansen. I Alicante hadde Helly Hansen et utsalgstelt på 225 kvm, og fire Front Systems iPad-kassepunkter. 
- Siden Alicante var det første stedet vi skulle rigge opp for salg sendte vi intern IT-support for å bistå dersom vi skulle møte på utfordringer. På denne måten kunne de andre ansatte fokusere på å bygge opp butikk, pakke opp klær og sånne ting. Vi brukte intern support og hadde Morten fra Front Systems på standby sånn at vi hadde Front Systems tilgjengelig dersom noe skulle oppstå.

For at ting skulle gå så lett som mulig hadde Front Systems satt opp systemene i forkant slik at Helly Hansen kun måtte fokusere på kabling og mer praktiske ting før åpningen i Alicante. Nå som de også har klargjort alt det praktiske vil det ta mye kortere tid å rigge opp ved neste utsalgssted, og Piene regner med at det vil gå smertefritt:
- Alt er satt opp, det er boret hull i bord og kabler er merket , så det bør være meget enkelt å gjøre klar til salg i neste havn, sier han.

TOR Alicante

Helly Hansen sin butikk i Race-landsbyen i Alicante

På tvers av landegrenser

Under Ocean Race bruker Helly Hansen iPad-kassasystemet fra Front Systems både i Europa og i USA.
- Vi bruker det samme systemet ved neste stopp i Europa som vi brukte i Alicante, også har vi et eget setup for Nord-Amerika som vi kommer til å gjenbruke for andre, lignende type ting der senere, sier Piene og fortsetter: Det er såpass tett tidslinje mellom båtenes stopp i Nord-Amerika til båtenes stopp i Europa, og det er vanskelig å sende utstyret på fornuftig vis fra Nord-Amerika tilbake til Europa for å kunne bruke det eksakt samme systemet der.
Hovedårsaken til at Helly Hansen gjør det på denne måten er at det rent logistikkmessig ville vært et sjansespill, og hadde det skjedd noe på veien ville de potensielt stått uten kassasystem ved neste stopp i Europa. Det er en sjanse Helly Hansen ikke kan ta, derfor har Front Systems klargjort systemet til begge verdensdeler.

- På neste stopp i Europa blir POSen pakket ned sammen med varer og øvrig utstyr, og sendt med lastebil til neste stopp. Der blir det pakket opp og klargjort til neste utsalg, sier Piene.

m141968_crop169014_1024x576_proportional_1639986099BC23

Ocean Race skal besøke ni ikoniske byer gjennom seilaset


Superenkelt å bruke

Under Ocean Race bruker Helly Hansen kassesystemet på iPad, men POS-systemet kan også brukes på mobiltelefon, om man ønsker det.  Piene er imponert over hvor enkelt Front Systems kassasystem er å bruke. - Frontend user, altså brukervennlighet for sluttbruker er utrolig bra, man lærer å bruke Front Systems POS på basically to sekunder. Det har et interface som er veldig enkelt for folk å forstå, noe som gjør at det er et utrolig fleksibelt system med tanke på at absolutt alle kan bruke det. Trenger du noen til å hjelpe til kan du bare få inn en fra siden uten inngående opplæring. Front Systems POS har også en veldig enkel og løpende tracking på hvordan salget går per dag, og det er enkelt å gjøre dagsoppgjør og slike ting.
Vi vil virkelig anbefale andre å bruke Front Systems på tilsvarende arrangementer rundt omkring i verden, avslutter Piene.

profile

Marius Piene i Helly Hansen anbefaler Front Systems POS