Lojale kunder øker omsetningen

Lojale kunder øker omsetningen

I alle bedrifter er det kundene som er ryggraden. Ingen kunder, ingen business.

Vi gir deg 5 gode grunner til hvorfor kundelojalitet er avgjørende for butikken din.


1. Lojale kunder holder markedsføringskostnadene nede

Det er dyrt å skaffe nye kunder! Det er faktisk 25 ganger dyrere å skaffe en ny kunde enn å beholde en eksisterende. Eksisterende kunder krever ikke den samme markedsføringsinnsatsen som nye kunder gjør, de vet jo allerede hvem og hvor du er. Kunder som har vært hos deg i mange år trenger ikke samme type markedsføringsinnsats som nye kunder. Lag egne kampanjer til dine lojale kunder, kampanjer som anerkjenner engasjementet deres og som gir dem en reell verdi. Aldri overselg til de lojale kundene, det vil bare oppleves som støy.

2. Lojale kunder fungerer som ambassadører for merkevaren

Ofte vil lojale kunder representere og fremsnakke merkevaren din. De vet mye om bedriften, og de har erfaring med hva du tilbyr og kan være veldig interessert i å snakke om det til venner og bekjente. Siden kundene oppleves som objektive er dette en veldig god måte å få oppmerksomhet på; det er helt gratis og gir stor sannsynlighet for å tiltrekke potensielle nye kunder.

3. Lojale kunder legger igjen gode anmeldelser

En god anmeldelse på nettet er verdifullt. Kommer den fra en kunde som har vært lojal over tid er den enda mer verdt. Det viser at bedriften din er til å stole på, leverer kvalitet til kundene år etter år og er verdt å komme tilbake til. Er du flink og svarer på anmeldelsene viser du ytterligere at du er en bedrift som investerer i kundene dine. Skulle anmeldelsen være dårlig er det nesten enda viktigere å svare, det viser at du er seriøs og tar alle tilbakemledinger på alvor.

4. Lojale kunder gir mersalg

Lojale kunder kommer regelmessig innom butikken din, og de stoler på deg. Gjennom at denne tilliten allerede er opparbeidet, er det lett for dem å prøve andre produkter i butikken også. Lojale kunder bruker mer penger enn nye kunder.

5. Flere lojale kunder betyr høyere fortjeneste

Den åpenbare grunnen til at lojale kunder er viktig for bedriften din er at de står for en høyere del av den totale fortjenesten. Innsatsen du legger i å skape lojale kunder har stor verdi, samtidig som det er en bærekraftig metode. Med riktige verktøy kan du lage en verdifull kundebase, samtidig som du øker omsetningen.

Kontakt oss for en hyggelig prat