Slik får du optimal bemanning i butikken din!

Slik får du optimal bemanning i butikken din!

Hvis du skal drive en vellykket virksomhet innen detaljhandel, så har du ikke råd til å planlegge dårlig. Fortjenestemarginene er ofte lave innen retail; noe som betyr at små besparelser og optimaliseringer på tvers av organisasjonen kan utgjøre forskjellen mellom fortjeneste og tap.


En viktig måte å forbedre bunnlinjen på innen detaljhandel – steg for steg – er å sørge for at butikkene planlegger optimalt med de rette medarbeiderne på gulvet til rett tid.

Du er med andre ord nødt til å ha de riktige verktøyene for å gjøre denne jobben. Ved å legge til f.eks SameSystem i programvareporteføljen din, vil du ha alle nødvendige verktøy for å ta faktabaserte beslutninger i planleggingsfasen, øke salget samt begrense kostnadene.

Sammen med kassesystemet - Front Systems - vil du nå kunne utnytte det fulle datapotensialet og ta planleggingen til neste nivå.

Hvorfor er datadrevet planlegging kritisk?

Selv erfarne butikksjefer feilvurderer regelmessig kundetrafikken, noe som fører til for dårlig planlegging, samt under- eller overbemanning. Med en datadrevet tilnærming til tidsplaner, så fjerner du magefølelsen fra planleggingen og butikksjefene dine kan ta beslutninger basert på oppdatert og skybasert data.

Når butikkene dine stort sett er tomme, så sparer du lønnskostnader ved å ha et minimum av ansatte på jobb. I rushtiden kan du møte alle kunder med oppmerksom service og gode kundeopplevelser. Noe som fører til økt salg.

Å ha et moderne kassesystem er en forutsetning for å kunne bruke f.eks. SameSystems prognoseverktøy for å sikre optimal bemanning. Verktøyet henter historiske POS-data som transaksjonsvolum og gjennomsnittlige kurvstørrelser direkte fra kassesystemet og bruker kunstig intelligens (AI) for å forutsi kundetrafikk og behovet for ansatte på gulvet.

Plan Legging

Hvordan sikrer slike verktøy perfekt planlegging?

De har nødvendige funksjoner for å sikre at samtlige faktorer blir vurdert og at de nødvendige tiltakene blir implementert, herunder:

  • Avdelingsledere blir for eksempel automatisk informert hvis en tidsplan ikke stemmer overens med kundetrafikken, og sørger for at butikkene dine alltid er optimalt bemannet
  • Produktivitetsfaktorer kan brukes på personalets anbefalinger, for eksempel ved å ta hensyn til at erfarne medarbeidere er mer produktive enn lærlinger
  • Hvis en ansatt er ute på gulvet og gjør oppgaver, for eksempel å telle inventar, vil verktøyets prognoser vurdere dette i planleggingen

Vi jobber med de beste leverandørene i markedet på dette, som har løsninger som inkluderer AI-drevne prognoser, budsjettbevisste planleggingsfunksjoner, automatisk lønnsbehandling, digitale kontrakter og signaturer, tids- og oppmøtesporing og en forretningsintelligens-funksjon.

Vi bistår deg med å finne den beste løsningen for akkurat din bedrift.

Trykk HER for å kontakte oss i dag for en hyggelig prat!