Selg mer med klikk og reserver

Selg mer med klikk og reserver

Med klikk og reserver-funksjonalitet opplever Bergans en større fleksibilitet for kunden. Samtidig som de øker synligheten på produktene sine.

Når du handler på www.bergans.com kan du velge om du ønsker å kjøpe varen direkte fra nettbutikken, eller du kan reservere den i en av Bergans fysiske butikker. På denne måten vet du at varen er holdt av til deg, og du kan se varen, prøve den og eventuelt kjøpe den, om du ønsker dette.

 

Espen Jensen, CIO hos Bergans forteller at de har positive erfaringer med klikk og reserver-funksjonaliteten i sitt kassesystem:

-Da vi bestemte oss for å implementere denne løsningen var det på bakgrunn av at vi ønsket å synliggjøre produktene våre i flere kanaler, i tillegg til å vise kundene hvilke varer som er tilgjengelig i butikkene. Etter at vi startet med klikk og reserver på vår nettside, har vi opplevd positive effekter av dette. De fleste av de som reserverer varer på nett kommer for å hente og betale i butikk, sier han.

Når kunden kommer til butikken for å se og prøve den reserverte varen, har de ansatte hos Bergans en god anledning til å drive oppsalg av andre produkter, og på denne måten kan de øke omsetningen i butikken.

Hvordan virker det?

Når man handler på www.bergans.com finner man en «reserver i butikk» - knapp. Ønsker kunden å reservere produktet legger hen igjen navn og telefonnummer der, og mottar en sms når varen er klar for henting. Varen blir nå reservert i butikkens lager og gjort utilgjengelig i nettbutikken. Finnes det flere størrelser av samme vare vil disse naturligvis ikke fjernes fra nettbutikken, men den spesifikke varen som ble reservert vil ikke lenger ligge tilgjengelig.

I kassen popper det opp en melding om at ny ordre foreligger, og butikkmedarbeideren legger av den varen som kunden har reservert. Pakkseddel fra kvitteringsskriveren skrives ut og legges sammen med den reserverte varen. Kunden mottar så en sms fra butikken om at varen er klar.

Når kunden ankommer butikken oppgis navn eller ordrenummer slik at den butikkansatte kan finne frem den reserverte varen, og gjennomføre salget, om kunden ønsker å kjøpe. Ønsker kunden derimot ikke å kjøpe varen kan den butikkansatte markere varen som «avvist» og varen vil med én gang bli tilgjengelig i nettbutikken igjen.

Hva med varer som ikke blir hentet?

Uavhentede reservasjoner vil automatisk utløpe etter 24 timer, slik at de blir tilgjengelige for salg i valgte salgskanaler. Butikken må lage seg en rutine hvor de ser på uavhentede varer hver morgen, og ser de at en reservasjon er mer enn to dager gammel kan den trygt tilgjengeliggjøres for videre salg.

Kontroll på varelager

For å kunne få full effekt av klikk og reserver-løsningen, er Bergans avhengig av å ha et lager som er helt nøyaktig. Bergans tar varetelling flere ganger i måneden, noe som gir dem stålkontroll over lagerbeholdningen i alle butikkene. Bergans teller med RFID-løsning fra NedAp, levert av Securitas i Norge. Denne løsningen gjør det mulig å telle hele butikken på under en time. Har man ikke RFID-løsningen kan man også telle ved hjelp av Front Systems telefon-app, som gjør at man kan være mange som teller samtidig.

Ønsker du å vite mer om klikk og reserver?
Kontakt oss her
.