Status quo i bransjen og hos Front Systems

Status quo i bransjen og hos Front Systems

Selv om bransjen har stått overfor mange utfordringer den siste tiden, så viser den styrke, motstandsdyktighet og endringsvilje i urolige tider. 

Med denne halvårsoppdateringen ønsker vi å dele noen av høydepunktene, utfordringene, og trolig det viktigste; lærdommene vi har samlet så langt i år. Vi er halvveis inn i 2023, og det er på tide å reflektere over månedene som har gått.

På tross av mange utfordringer står vi, sammen med dyktige kolleger i bransjen, sterkt rustet til å møte nye utfordringer i det neste halve året.

2023 startet med mye motvind. Dessverre har mange av våre kunder gått konkurs, og det har vært en generell nedgang i omsetning per butikk. På tross av dette er det viktig å understreke at bransjen er langt fra slått. Som en kontrast til det ovennevnte har vi hos Front Systems opplevd en netto vekst på 40 prosent i vår butikkmasse i første halvår. Dette viser at selv i de mest utfordrende tider finnes det rom for vekst og muligheter.

Basert på tilbakemeldinger fra noen av butikksjefene som har opplevd omsetningsøkning i første halvår, så har vi listet opp noen gode råd og tips: 

Fokus på kundelojalitet
- Fokuser på kjernestrategi; nemlig å forstå kundene. Selv om dette er noe som krever tid og ekstra innsats, er det uvurderlig for å opprettholde lojalitet og for å oppmuntre til gjentatte kjøp.

Begrenset bruk av rabatter kan være nøkkelen til lønnsomhet
- Vær restriktive med rabatter, og i stedet fokuser på å fremheve kvaliteten og verdien av produktene. Dette kan hjelpe til med å opprettholde egne marginer, mens man fortsatt gir kundene den kvaliteten de forventer.

Betydningen av en god omnichannel-strategi
- Ved å kombinere de unike fordelene av både fysisk og digital butikk, vil man gi kundene fleksibiliteten til å handle slik de ønsker. Dette vil styrke kundetilfredsheten og bidra til vekst. 

Prioriter å møte kunden der de er
- Vær aktiv på sosiale medier og samarbeid tettere med influencere som passer med virksomhetens identitet. Dette vil øke bevisstheten rundt brandet, i tillegg til å gi økt salg.

Det er ikke gjort over natten å skape suksesshistorier. De er et resultat av hardt og strategisk arbeid, og en vilje til å sette kunden i sentrum for enhver pris. La gjerne dette være til inspirasjon for månedene som kommer, og la oss jobbe sammen for å forme motebransjens fremtid.

Vi i Front Systems ønsker dere alle en god sommer, og vi ser frem til en enda sterkere siste halvdel av 2023.