Hvordan tjene penger med gavekort?

Hvordan tjene penger med gavekort?

Anslag fra tidligere år viser at nordmenn bruker rundt 15-20 milliarder kroner på gavekort i året, og det ser ikke ut til at det kommer til å selges færre gavekort med det første. Har du husket å bestille gavekort til butikken din?

 

Gavekort har blitt en stadig mer populær gaveidé, men det er verdt å merke seg at de ikke bare er en flott gave for mottakeren, men også en potensiell inntektskilde for butikken. Her er noen måter din virksomhet kan tjene penger på ved hjelp av gavekort.                                           

1. Gavekort gir deg nye kunder og økte inntekter                                                       Mange av de som mottar gavekort har aldri vært i butikken din før. Å nå disse menneskene gjennom markedsføring ville kostet deg mye. Med gavekort har du muligheten til å få dem rett inn i butikken, og til å gi et godt førsteinntrykk.

Ved å tilby forskjellige design og eksklusive emballasjer kan du gjøre gavekortene enda mer attraktive og øke sjansen for salg.

2. Pengene blir hos deg uansett                                                                                         Når gavekortet er kjøpt, er pengene hos deg, uansett. Gavekort kan ikke byttes mot penger, og når kortet er kjøpt, blir pengene garantert i butikken din.
Etter salget av gavekort kan det være at ikke alle blir brukt opp. Noen mottakere kan enten glemme å bruke dem eller la dem utløpe. Dette bidrar til at butikker beholder en viss prosentandel av inntektene fra gavekortene. Dette kalles "breakage" og kan være en betydelig inntektskilde på lang sikt. 

Nordmenn har gavekort for 2,5 milliarder kroner liggende, uten å bli brukt. Dette er penger rett inn på bunnlinjen.

Når kunder bruker gavekort, er det ofte at de ikke bruker hele beløpet på ett kjøp. Dette kan butikken dra nytte av ved å oppfordre kunden til å bruke hele eller mesteparten av beløpet, i håp om at de vil legge til ekstra produkter eller oppgradere til dyrere varer. Dette bidrar til økt salg og større inntjeningspotensial. 

3. Kundelojalitet og tilbakevendende handel                                                                  Det er en grunn til at de største kjedene bruker gavekort. De selger nemlig store mengder av dem.      

Gavekort kan også brukes som en strategi for å bygge lojalitet hos kundene og oppmuntre til at de kommer tilbake for å handle igjen. Ved å tilby rabatter eller belønninger for bruk av gavekortet, kan butikken sikre gjentagende kjøp og langvarig kundelojalitet. 

Butikken kan også inngå avtaler med andre relevante aktører eller tjenesteleverandører for å akseptere gavekortene deres som betaling. Dette kan utvide kundebasen og skape nye inntektsmuligheter for både butikken og partneren. 

Gavekort har en rekke fordeler, både for mottakeren og butikken. Ved å utnytte salget av gavekort, oppfordre til oppsalg og merforbruk, bygge kundelojalitet og samarbeide med andre virksomheter, kan butikken maksimere inntektene og skape en vellykket forretningsmodell basert på gavekort.

4. Synlige gavekort øker omsetningen                                                                          Kundene spør ikke etter varer de ikke ser, det samme gjelder for gavekort. Jo synligere gavekort, jo flere salg. Sørg også for at de ansatte i butikken tar gavekortet med i salgsrutinen sin, og at de spør kunden om de trenger et gavekort.

De største kjedene har gavekort godt synlig. Det er fordi de tjener gode penger på det. Med Front Systems gavekort har du også muligheten til å øke besøk og omsetning. 

Våre gavekort kan designes med butikkens logo slik at du blir enda mer synlig.

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan bruke gavekort i butikken din kan du kontakte oss her.

Gavekort butikkFront Systems gavekort finnes i ulik farge og design.