Unified Commerse - teknologien du må ha for en sømløs kundeopplevelse:

Terskelen for å gå i fysisk butikk blir stadig høyere i takt med at netthandelen øker, og vi som shoppere blir mer komfortable med å handle på nett.

Front1 2

Kunden vil ha null friksjon.

Som nettshopper er kunden vant til en friksjonsfri handleopplevelse; ingen kø, tilpassede tilbud og forslag basert på kundehistorikk.
Og ikke minst tilgjengeligheten til alle verdens butikker rett for hånden, uansett hvor man er og til hvilken tid.

Kundens krav til høyt servicenivå i alle ledd har økt, og de vil selv velge hvordan de vil ha det:

Kjøpe på nett og returnere i butikk.
Betale i butikk og få varen sendt hjem på døren.
Klikk og hent i butikk.
Bli inspirert av relevante tilbud og anbefalinger via sms & nyhetsbrev.
All erfaring viser at butikker som kan levere dette, selger mer.

Så hvordan løses dette i praksis?

Retail -spesialistene, Cornator, TRIMIT (ERP) og Front Systems har bl. annet samarbeidet med turtøyprodusenten Stormberg for å tilby en sømløs handleopplevelse i deres butikker.

Stormberg har valgt de beste leverandørene innen de ulike teknologiområdene ERP, nettbutikk og kassesystem.

Front Systems teknologi gjør det altså mulig for alle butikkmedarbeiderne å levere en ekte sømløs handleopplevelse via vårt kassesystem i front, og det takket være gode integrasjoner med de fremste innen sin nisje.

IMG 7068 preview

Haakon Skavhaug-Flender, produktsjef og partner i Front Systems.

Samarbeidet har med andre ord resultert i en integrasjon basert på en SaaS-modell, noe som kutter kostnader for butikkjedene kontra om de skulle investert i utvikling og vedlikehold av tilsvarende integrasjoner selv.

Integrasjonen er modulbasert og skalerbar slik at man kan komme enkelt i gang med basis og etter hvert ta i bruk mer og mer uten at det krever omkostninger til utvikling.

Microsoft Business Central med TRIMIT er som skapt for skandinaviske bedrifter, og med den integrasjonen som Cornator og Front Systems har laget, har man nå den perfekte løsning for detaljhandelen. Løsningen er for de som ønsker å implementere IT, og ikke ønsker et utviklingsprosjekt.

JMA portraet

Jesper Madsen, CEO Cornator Norge AS

Microsoft Business Central, som Stormberg benytter seg av, leveres av Cornator med spesialmodulen TRIMIT.

ERP fungerer som en sentral for forretningen der alle systemene kobles til.
Tradisjonelt har kassesystemene oppdatert ERP-systemet en til to ganger daglig med salg og lagerbeholdning, noe som har stukket kjepper i hjulene for realiseringen av Unified Commerce.

Cornator og Front Systems har sammen utviklet en sanntidsintegrasjon mellom ERP og kassesystemet, slik at ERP-systemet til enhver tid har all informasjon om hva som foregår i butikkene: salg, lagerbeholdning, oppgjør, kunder, returer og så videre.

Fra batch-oppdatert løsning til sanntidsinformasjon.

Jens Christian Iglebæk, daglig leder i Leketøy Stormberg Inter AS, er så langt fornøyd med den nye tilværelsen.
- Den store fordelen med sanntidsinformasjon er at vi får inn alle salgstransaksjonene til vårt ERP-system i samme øyeblikk som salget blir gjennomført i Front Systems sitt kassesystem.
På grunn av dette kan vi dermed hente ut diverse statistikker fra ett system, og vi får oppdatert lagerbeholdning fra våre butikker, som igjen oppdateres til nettbutikken på en bedre måte enn tidligere. Vi ser frem til å komme live i samtlige av våre butikker slik at vi får tatt i bruk den nye forbedrede løsningen, sier han.

Ønsker du å vite mer? Ta kontakt for en hyggelig prat!

Jens Christian Avenyen

Jens Christian Iglebæk, Daglig leder Leketøy Stormberg Inter AS