Booster omsetningen med sms-markedsføring

Booster omsetningen med sms-markedsføring

Flere og flere butikker bruker sms for å nå kundene sine.
Og det treffer.


Hvordan nå kundene dine?

Når du skal kommunisere med kundene dine har du noe du ønsker å fortelle. Det kan være kundekveld med gode tilbud, nyheter som har kommet til butikken, eller salg på en spesiell vare eller varegruppe. Hvordan kan du best spre denne informasjonen til de du ønsker å nå?

Helt avgjørende med SMS

Hos Mostue i Lillestrøm har de benyttet seg av sms-funksjonen siden de begynte med Front Systems Kassesystem.

- Det er helt avgjørende for salget at vi sender sms til kundene våre. Annonserer vi kun via sosiale medier får vi ikke på langt nær så mange besøk som når vi sender ut sms sier Guro Mostue, daglig leder hos Mostue AS.

- Vi sender vanligvis ut sms i forkant av salget i januar og i august, samt under Byfesten i juni. Vi har også hatt kundeevent to ganger hittil i år hvor vi har sendt ut sms i forkant, sier Mostue og fortsetter: Vi filtrerer ikke på kjønn eller merkevare, vi sender samme tekst til alle på kundelisten, som typisk kan være hvilket tidsrom salget gjelder og hva slags type salg det er. Det har en helt åpenbar effekt som vi er veldig glade for.

Booster omsetningen

Guro Mostue hos Mostue AS sender sms til kundene sine. Det gir resultater.

Sender til hele kundelisten

Rolfsen i Stavanger har en stor kundebase, og eier av Rolfsen, Lise Bjørnsen synes det er vanskelig å utelukke noen når de sender ut sms:
- Det kommer litt an på anledningen om vi sender til alle kundene våre, eller om vi segmenterer. I oktober hadde vi en kundekveld hvor vi i forkant sendte ut sms til alle kundene. Vi kunne for eksempel segmentert på de som handlet ved kundekvelden i fjor, men på samme tid så føler vi at alle kundene våre er relevante så det er like greit å sende ut til hele listen, sier hun.
- Vi hadde også konfeksjonsdager og da segmenterte vi - men igjen så kan det være vanskelig siden vi føler at alle kundene våre er potensielle kunder, også ved denne type salg.

- Vi segmenterer nesten aldri på kjønn. Et eksempel er at det ofte er damer som registrerer seg på kassen, selv om det kanskje er mannen som handler. Da blir det dumt å ekskludere noen fra sms-utsendelsen når man ikke er hundre prosent sikker på hvem tilbudet er relevant for. Dersom vi segmenterer gjør vi det stort sett på varemerke, sier hun.

Fasade dame

Hos Rolfsen i Stavanger sender de sms til kundene flere ganger i året, noe som gir merkbare resultater.

Omsetningsboost med sms

Bjørnsen forteller at de merker stor påvirkning på salget når de sender sms:
- Vi merker stor effekt av sms-utsendelser spesielt når det er salg, da får vi en skikkelig omsetningsboost. Når vi har kundekvelder pleier vi å sende ut sms i forkant av kvelden, og før vi poster i sosiale medier. Vi legger en link til påmelding ved i sms'en, og her får vi alltid hurtige påmeldinger. Det har mye større effekt å sende sms enn å sende mail, det er det ingen tvil om, sier hun.

I januar og i juni/juli sender Rolfsen ut sms om at kundene får rabatt ved fremvisning av en kode, en rabatt som er eksklusiv for de som er på kundelisten.
- Denne rabatten får alle de som er på kundelisten vår først, noe som gir kundene våre fordelen av å få tilbudet før alle andre. Koden må gjerne deles med venner og kjente, men da må disse først registrere seg som kunde hos oss, slik at de også kan motta tilbud og nyheter i fremtiden, sier Bjørnsen som er veldig fornøyd med å kunne nå kundene med relevante tilbud, rett på telefonen.

Black Friday nærmer seg

Erfaringsmessig er Black Week og Black Friday en periode hvor mange handler, og en stor del julehandel gjøres i denne perioden.
Sitter du med et stort lager som du ønsker å bli kvitt har du muligheten til å få fart på dette ved å sende ut sms. Spre budskapet på sms slik at kundene dine får mulighet til å gjøre gode kjøp fra nettopp din butikk.

I følge Virke antas snittomsetningen per handelsdag under Black Week å øke med 22 prosent, sammenlignet med resten av november.

Tross spådommer om svekket kjøpekraft har ikke Virke et entydig svar på om dette vil påvirke handelen i positiv eller negativ grad. Selv om forbrukerne muligens vil handle noe mindre totalt sett, vil kanskje pågangen etter rimelige tilbud være noe større enn tidligere år.

Om butikken din velger å ha tilbud under Black Friday eller ikke er november en måned du bør satse på. Hva med å prøve sms?

KONTAKT OSS FOR EN HYGGELIG PRAT