Front Systems + Shopify Spørsmål og Svar

I webinaret Front Systems + Shopify fikk vi en del spørsmål.
Vi oppsummerer.

Spørsmål: Det ble nevnt at vipps fungerer via en "mellommann" hvem/hva er dette?
Svar:
 QuickPay

Spørsmål: Er det mulig å importere design fra den nettbutikken vi har nå inn på Shopify?
Svar: Det kommer litt an på hva du bruker idag, men direkte import finnes nok ikke. Shopify baserer seg på ulike Themes. Det finnes hundrevis av Themes der ute, både gratis og Themes man må betale for. Alle Themes kan tilpasses og justeres for hver enkelt butikk. Arbeid med design kan gjøres selv eller ved bruk av en lokal shopify ekspert.

Spørsmål: Hvilken vipps 3rd part bruker dere ?
Svar:
 Sapatos bruker QuickPay for Vipps betaling

Spørsmål: bruker dere quickpay til vipps integrering ?
Svar:
 Yes. det er det eneste som pt fungerer.

Spørsmål: Hva bruker Sapatos stripe til? flere betalingsløsning?
Svar: 
Visa, MasterCard og ApplePay

Spørsmål: Hva med salg til utelandske kunder som ikke skal betale mva?
Svar: 
Det er fullt mulig å sette opp mva sats per land (evt 25% i norge og 0% i resten av verden). Vi har flere butikker som selger internasjonalt.

Spørsmål: Hvilke apper er det Sapatos bruker?
Svar:

Blog Studio by ShopPad
Bulk Discount & Sales Manager
Bulk Discount Code Generator
Crush.pics
Currency Switcher by Secomapp
Email & Marketing Automation by Omnisend
Excelify: Bulk Import Export Update Migrate
Facebook Marketing
Front Systems
Google Shopping
Klarna Payments
Order Printer Pro
SEO Manager
Smart Tags
Webshipper
Weglot Translate
Yotpo Reviews

Spørsmål: Hvordan fungerer Shopify vdr. salg av vare med forskjellig pris(eks. 1 butikk selger en vare til 499,- en annen butikk selger samme vare for 599,-).
Svar: 
Prisene i Shopify baserer seg på produktprisen i Front Systems. Dette kan fint kombineres med prislister med forskjellige priser per butikk

Spørsmål: Hva slags bilder kan brukes i Shopify? Må det være bilder av plagget kun med hvit bakgrunn, eller kan det være farget bakgrunn og evt. plagg på personer/mannequiner også?
Svar:
 Du kan bruke de bildene du vil. Du bør definitivt bruke Front Systems Portal for å legge inn bilder og beskrivelser der så du kan vedlikeholde varer ett sted. Hvis du skal koble på andre kanaler som miinto eller tilsvarende, så vil de samme bildene kunne gjenbrukes.

Spørsmål: kva app bruker dykk til å sende nyhetsbrev?
Svar:
 Sapatos bruker Mailchimp nå, men går over til OmniSend pga mailchimp og Shopify snart legger ned sync mellom dem.

Spørsmål: Hei. Har front og shopify selv og er veldig fornøyd med dette totalt sett. Lurer på om dere vet om noen raske måter å prise ned varer på uten å bruke rabattkode? F.eks sette ned alle varer fra høsten fra et merke med 50%
Svar:
 Dette er mulig under "Discounts|Automatic". Det finnes også flere tredjeparts apper som gjør det enklere å sette opp rabattkampanjer på varer eller kolleksjoner.

Spørsmål: Går det å ha flere enn 3 betalingsmåter? Vi har stripe, klarna og paypal pr dd, trodde det var maks 3 stk? Interessant med vipps i tillegg.
Svar:

Spørsmål: Hvilket nyhetsbrev app anbefaler dere? Mtp at mailchimp utgår nå
Svar:
 Omnisend

Spørsmål: Tusen takk til Per-Arne for god tilbakemelding ! Einar, E2 Solutions
Svar: 
Vel fortjent. Det er lett å anbefale dere :)

Spørsmål: kan også anbefale Cargonizer.. Koster oss mindre enn Webshipr
Svar:
 Ja, det er mange alternativer i Shopify AppStore, så her er det bare å velge det som passer din butikk best. :)

Spørsmål: Har dere oversikt over hvilke leverandører som kan gi oss fullstendige exel filer (med bilder og alt). Erfaringen så langt hos oss er at det er vanskelig for leverandørene og gi oss det vi trenger.
Svar:
 Vi har dessverre ikke dette enda, men vi jobber med saken. Vår erfaring er at de større leverandører alltid kan eksportere dette, men du må be eksplisitt om det. Selgerne sitter ikke alltid på denne informasjonen, så du må grave litt.

Spørsmål: Hei, jeg kom inn litt sent, så mulig dere har snakket om dette tidligere. Hvordan importerer dere alle ordrefilene på en effektiv måte inn i Front?
Svar:
 Sapatos gjør ikke dette pt., men de skal bli med i et "priview"-program så de får tilgang til denne nye "priview"-funksjonen. Ta kontakt med oss så kan vi ta prosessen videre for dere :)

Spørsmål: Var det enkelt å overføre alt fra Magento?
Svar: 
Det er ikke trivielt å migrere fra Magento til Shopify, men hvis man har masterdata oppdatert i Front Systems Portal (bilder, beskrivelser osv) er det enkelt å få en Shopify nettbutikk opp og gå.

Spørsmål: Har Front blitt et slags PIM-system?
Svar:
 I Front Systems Portal er det mulig å legge inn bilder og beskrivelser i tillegg til GTIN, priser etc. Ett fullverdig PIM vil ha mye mer funksjonalitet, men Front systems kan da opptre som kilden til PIM hvis du har behov for det.